Betik Kodlamaya Giriş

Merhaba dostlar,

YodofooTR projemi biliyorsunuz. İlk yazımda 4 ayaktan oluştuğunu anlatmıştım. Matematik konusuyla başladık yazılım ile de diğer taraftan devam edelim. İlk önce HTML, CSS ile başlayıp Algoritmalarla devam edeceğiz. Algoritma bittikten sonra ise yavaş yavaş programlamaya giriş yapacağız. HTML ve CSS betik dillerini anlatırken https://www.w3schools.com/ sitesinden faydalanacağım.

Kod terimini kullanmıyorum HTML bir betik dildir. Java, php gibi programlama dili değildir. Bu nedenle içinde kod yok, kod yerine etiket terimi var. Bunu unutmayalım Smile

Neden w3schools.com, çünkü kolay ve sıralı anlatımlarla ilerlemiş ve kafa karışıklığına sürükleyen yerleri aradan çıkarmış -ben bunu özellikle söylüyorum, bir kaynak kitap olarak Türkçe dilinde yazılmış birkaç Türk yazarın kitabını alacaktım ancak öyle karmaşık anlatmış ki inanamadım. Benim eğitim sonunda size vereceğim konuyu en önce, html in tanıtım konusu olan etiket ve etiket özelliklerini kitabın ortalarında anlatmış. Ya bu bana eziyet boşu boşuna size anlatacağım, size de eziyet bu eğitimin sonunda anlatılanların çoğunu anlamaz ve burada harcadığınız zamanı israf etmiş olursunuz- sade bir dili olduğundan bu siteyi kaynak alacağım. Oradaki derslerin sırasını nadiren değiştireceğim çünkü aralarda benimde bazı eklemelerim olacak. Size biraz konu anlatıp sonra etiket yoğunluğuna sokmayı planlıyorum. Önce ne yapmak için HTML kullanacağımızı bileceğiz sonra duruma uygun html etiketlerimiz neler olduklarını öğrenip nasıl uygulandığını göreceğiz.

1. Nedeni bil
  2. Çözüm elemanlarını öğren
  3. Uygulama yap

Şunu da unutmadan ekleyelim zaman zaman CSS kodları vereceğim size ama bu nedir ne değildir anlatmayacağım size hazır kalıp elinizin altında olacak, daha sonra CSS anlattığımda bu konuları o derste ele alıp sizlere anlatacağım.

Evet, şimdi sizle basit web sitesi kuracak, hali hazırda web sitesi olupta üzerinde düzenleme yapacak hale gelebileceksiniz. O zaman sıradaki dersimiz HTML ve CSS’e giriş olsun Smile

Yazarımız Hasan hakkında: 2009 da başladı web maceram, MyBB, Wordpress, Matematik, Bilgisayar Programcılığı, Adalet derken şimdide burada bir şeyler yapmaya çalışıyorum :)

Yazıya herhangi bir yorum yapılmadı

[-]
Hızlı Cevap
Güvenlik Kodu:
Lütfen, resmin üzerindeki harf ve rakamlardan oluşan Güvenlik Kodunu, aşağıdaki metin kutusuna giriniz.
Güvenlik Kodu:
(Büyük/Küçük harf duyarsız)

Hoşgeldiniz...

Hoşgeldin, Ziyaretçi:
Giriş Yap
Kayıt Ol

Kategoriler

İpucu
“Sitenizin hangi ülkelerde sorunsuz olarak çalıştığını Whats My Dns servisini kullanarak test edebilirsiniz.”

Kripto Takip

Yasal Uyarı
Bu internet sitesi içeriğinde yer alan tüm yazılar Yodofoo.com.TR’ye (YTR) ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar. YTR, ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir. YTR Blog'da yer alan tüm yazılar/makaleler bilgi edinme amacı ile sınırlı olup YTR'den izin alınmaksızın değiştirilemez, çoğaltılamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz, umuma iletilemez, başka bir lisana çevrilemez.

Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.
YTR v7.1 theme designed for MyBB